body { margin:0px; } Ministarstvo privrede HNK WOWSlider generated by WOWSlider.com
02.12.2019.

PROJEKT BACAR – U KAŠTELIMA OTVOREN CENTAR ZA PODRŠKU KLASTERIMA

 

Od 27.11.2019. godine do  29.11.2019. godine preko 40 predstavnika prekograničnih mreža klastera sektora turizma, lokalne hrane i kreativnih industrija iz HR, BiH i CG su sudjelovali na zajedničkom klaster forumu i svečanom otvaranju Centra za podršku za klasterima u Kaštelima.
Ovo je ujedno bila posljednja aktivnost organizirana kroz projekt BACAR, budući je projekt službeno završio 30.11.2019. godine. Iz tog razloga su svi predstavnici tijekom klaster foruma i različitih predavanja, organiziranih dana 28.11.2019. u Muzeju grada Kaštela u Kaštel Sućurcu, iskoristili priliku da razgovaraju o nastavku razvoja prekograničnih mreža klastera, o daljnjem međusobnom povezivanju i mogućnosti novih zajedničkih projekata.
Dana 29.11.2019.  u bivšoj kemijskoj školi u Kaštel Sućurcu je svečano otvoren Centar za podršku razvoja klastera, a na otvaranju su sudjelovali partneri u projektu BACAR iz HR, CG i BiH. U ime domaćina Javne ustanove RERA Splitsko-dalmatinske županije prisutnima se obratio Srećko Radnić, pomoćnik ravnatelja, voditelj Odjela za regionalni razvoj, zatim Jelena Stjepčević, glavna koordinatorica projekta ispred općine Kotor i Maja Šimić Škutor , projekt koordinator iz Ministarstva gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije, te direktor Područne privredne komore Trebinje, Veselin Savić. Zamjenica gradonačelnika Kaštela, Jadranka Matok Bosancić, u svom se obraćanju zahvalila svim partnerima i sudionicima projekta u nadi kako će ovaj projekt pokrenuti poduzetništvo i stvoriti nove potencijale za razvoj Kaštela. Nakon prigodnih riječi uslijedilo je i otvaranje prostorija Centra za što je čast pripala kaštelanskom gradonačelniku Denis Ivanović.
Samo uređenje prostorija Centra u Kaštel Sućurcu je ostvareno uz ulaganje iz projekta BACAR u iznosu od 95 tisuća Eura za adaptaciju prostora uz dodatnih 30 tisuća Eura sredstava koja je uložio Grad Kaštela. Za opremanje prostorija iz projekta je utrošeno 10 tisuća Eura uz dodatnih 5.800 Eura za informatičko opremanje Centra.
Sličan ovakav Centar je otvoren 13.6.2018. godine u Mostaru, na dijelu kata „Kulturnog Centra“ na Buni.


 

 

 
Posljednje vijesti

.
.
09.03.2020.
Vlada HNK potpisala Ugovore i donijela Odluke o dodjeli koncesija

.
.
18.02.2020.
Obavijest za korisnike poticajnih sredstava Ministarstva privrede HNK u 2019. godini
.
.
07.02.2020.
Vlada HNK potpisala Ugovore o dodjeli koncesija za obavljanje elekroprivredne djelatnosti
.
.
07.02.2020.
Predstavnici Ministarstva na "INN&TECH" konferenciji
.
.
06.01.2020.
Još jedna i najuspješnija generacija pripravnika završila je obuku u Ministarstvu privrede
 
 
         
  Naslovna
Javni konkursi
Pitanja i odgovori
Arhiva vijesti
Kontakt

Linkovi
Ministarstvo
Djelokrug i osnovni dokumenti
Šema organizacije
Ministar
Savjetnik ministra
Sektori u ministarstvu
Kabinet ministarstva
Sektor za razvoj kantona
Sektor industrije, energetike i rudarstva
Sektor poduzetništva i obrta
Inspektorat
Zakonska regulativa
Zakoni
Dokumenti
Pravilnici
Ostala preuzimanja

         
.
Ministarstvo privrede/gospodarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona
Copyright 2014 | Sva prava pridržana