body { margin:0px; } Ministarstvo privrede HNK WOWSlider generated by WOWSlider.com
10.04.2018.

4. KONFERENCIJA "NJEMAČKA INICIJATIVA ZA PRONALAŽENJE DOBAVLJAČA U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA" 19. JUNA

 

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan je projekat njemačkog Udružežnja za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi), te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK).
Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz tražženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretžežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.
Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

  • sedamdesettri (73) profila zainteresovanih njemačkih kompanija sa opisima svojih djelatnosti i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana možete preuzeti ovdje. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.
  • svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara koji možete preuzeti ovdjeRok za prijave je 12.4.2018. god.
  • dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid, a koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žžele da održže sastanak na događaju u Frankfurtu ove godine. 

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač nekih od 73 njemačke kompanije, pozivani ste da popunite prijavni formular i poššaljete ga na e-mail sanjin.purgic@ahk.ba

Važžne napomene:

  • prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Molimo vas da popunite samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
  • u prijavnom formularu je pored unosa podataka o Vašoj kompaniji potrebno naznačiti njemačke kompanije sa kojima biste voljeli voditi razgovore.
  • služžbeni jezik je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemačkom jeziku).
  • broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 19.6.2018. u Frankfurtu odlučuju njemačke kompanije.
  • kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.  

Sve informacije su dostupne na internet-stranici pod slijedećim linkom http://bosnien.ahk.de/bs/projekti/njemacka-inicijativa-za-pronalazenje-dobavljaca-u-bih-i-zemljama-zapadnog-balkana/.
U slucaju pitanja Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini Vam rado stoji na raspolaganju. 
Posljednje vijesti

.
.
12.03.2019.
Javno nadmetanje za prodaju mješavine mineralne sirovine krečnjaka, zemlje crvenice i humusa
.
.
07.03.2019.
Vlada HNK donijela odluku o dodjeli koncesije na lokalitetu Pješivac...
.
.
28.02.2019.
Delegacija HNK učestvovala na Poslovnom forumu u Pečuhu u Mađarskoj
.
.
28.02.2019.
Ministar privrede posjetio Carpet Centar u Čapljini
.
.
15.02.2019.
PROJEKT BACAR - Održana prekogranična radionica, II. klaster forum i IV. redovni sastanak
 
 
         
  Naslovna
Javni konkursi
Pitanja i odgovori
Arhiva vijesti
Kontakt

Linkovi
Ministarstvo
Djelokrug i osnovni dokumenti
Šema organizacije
Ministar
Savjetnik ministra
Sektori u ministarstvu
Kabinet ministarstva
Sektor za razvoj kantona
Sektor industrije, energetike i rudarstva
Sektor poduzetništva i obrta
Inspektorat
Zakonska regulativa
Zakoni
Dokumenti
Pravilnici
Ostala preuzimanja

         
.
Ministarstvo privrede/gospodarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona
Copyright 2014 | Sva prava pridržana