body { margin:0px; } Ministarstvo privrede HNK WOWSlider generated by WOWSlider.com
18.04.2019.

UČEŠĆE PROJEKTA BACAR NA 22. MEĐUNARODNOM SAJMU GOSPODARSTVA MOSTAR 2019. I PRIZNANJE ZA NAJUSPJEŠNIJI NASTUP

 

Uprava Mostarskog sajma 2019. dodijelila je Ministarstvu privrede HNK/Ž - za projekat BACAR - priznanje za najuspješniji nastup.

U sklopu aktivnosti projekta BACAR organizovano je predstavljanje članica prekograničnih mreža klastera sektora kreativnih industrija, turizma i lokalne hrane iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019. Tokom pet dana sajma, preko 60 izlagača iz BiH, HR i CG su zajedničkim nastupom na 300 m2 štanda Projekta BACAR, u Paviljonu 1, posjetiocima predstavili slatke i slane specijalitete domaće gastronomije, maslinovo ulje i vina, kulturne manifestacije, kreativne rukotvorine i raznovrsnu turističku ponudu koja objedinjuje sva tri sektora.

Pored svakodnevnih prezentacija i degustacija tradicionalnih specijaliteta, organizovan je i interaktivni Program za posjetioce štanda, koji je uključivao kreativne radionice za odrasle i djecu, modnu reviju i nagradnu igru za koju su izlagači obezbijedili bogat nagradni fond. Svaki dan Programa je imao posebnu temu – “Domaće i ukusno”, “Projektni dan”, “Dan turizma”, “Kreativni petak” i “Dan za djecu”. Osim toga, tokom konferencije za medije javnosti je predstavljen brend prekograničnog sektora turizma - brend “Native”, nastao kao rezultat aktivnosti projekta BACAR.
Zajednički prijem na štandu projekta BACAR za izlagače projekta i učesnike konferencije “Razvoj destinacijskog turizma”, organizirane od strane agencije APRIORI i Turističkog klastera Hercegovina, je bio odlična prilika za daljnje povezivanje, nadogradnju poslovne saradnje i unapređenje ukupne turističke ponude cijelog regiona.       

Veliki broj i izlagača i posjetioca na štandu, popraćeni velikom medijskom pažnjom, tokom svih pet dana pružaju zadovoljstvo i potvrdu da ovaj region, putem saradnje i umrežavanja u klastere, ima veliki potencijal za daljnji razvoj turističke ponude osnovane na promociji, valorizaciji i prezentaciji domaćih, tradicionalnih proizvoda našeg podneblja.

Ovo su prepoznali i organizatori iz Uprave Mostarskog Sajma 2019., koji su Ministarstvu privrede HNK, kao glavnom organizatoru cjelokupnog sudjelovanja projekta BACAR na 22. Međunarodnom gospodarskom sajmu Mostar 2019.,  dodijelili Priznanje za najuspješniji nastup.

Projektni tim Ministarstva privrede HNK zahvaljuje Upravi Mostarskog sajma na saradnji, kao i svim izlagačima i posjetiocima štanda Projekta BACAR na učešću u izvođenju ove aktivnosti.

 
Posljednje vijesti

.
.
16.04.2020.
Ministarstvo privrede HNK predložilo Vladi mjere za ublažavanje posljedica pandemije na privredu
.
.
09.03.2020.
Vlada HNK potpisala Ugovore i donijela Odluke o dodjeli koncesija

.
.
18.02.2020.
Obavijest za korisnike poticajnih sredstava Ministarstva privrede HNK u 2019. godini
.
.
07.02.2020.
Vlada HNK potpisala Ugovore o dodjeli koncesija za obavljanje elekroprivredne djelatnosti
.
.
07.02.2020.
Predstavnici Ministarstva na "INN&TECH" konferenciji
 
 
         
  Naslovna
Javni konkursi
Pitanja i odgovori
Arhiva vijesti
Kontakt

Linkovi
Ministarstvo
Djelokrug i osnovni dokumenti
Šema organizacije
Ministar
Savjetnik ministra
Sektori u ministarstvu
Kabinet ministarstva
Sektor za razvoj kantona
Sektor industrije, energetike i rudarstva
Sektor poduzetništva i obrta
Inspektorat
Zakonska regulativa
Zakoni
Dokumenti
Pravilnici
Ostala preuzimanja

         
.
Ministarstvo privrede/gospodarstva Hercegovačko-neretvanskog kantona
Copyright 2014 | Sva prava pridržana