Od 15.10. do 19.10.2018. godine održano je studijsko putovanje u Istru i Sjevernu Italiju organizirano kroz projekt BACAR.
Putovanje je bilo zajedničko za sudionike iz sve tri države obuhvaćene projektom (Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine) i to prvenstveno za predstavnike sektora turizma. Također, na putovanju su sudjelovali i predstavnici druga dva sektora obuhvaćana projektom, lokalne hrane i kreativne industrije.
Ukupno 33 predstavnika su imala priliku posjetiti Poreč, Rovinj, Novigrad, Vodnjan, Buzet, Vrsar u Istri i regiju Frulli u Italiji, a gdje su nešto više čuli o Master planu razvoja turizma Istre od g. Denisa Ivoševića - direktor TZ Istra i razvoju IRTA-e (Istarske razvojne turističke agencije) od direktora Siniše Miljević.
Također, sudionici su se upoznali i s poslovanjem tvrtke “Maistra” kroz razgledavanje njihovih najpoznatijih hotela u Rovinju i s procesom rebrendiranja tvrtke „Amines“.
Program putovanja je bio ispunjen razgledavanjem različitih uspješnih ugostiteljsko-turističkih objekata, maslinika, pršutane, tradicionalne konobe, vinarije i destilerije gdje su sudionici čuli priče o nastanku i razvoju istih.
Svi sudionici su ocijenili putovanje jako korisnim, kako zbog prekograničnog umrežavanja, tako i prenošenja dobre prakse u svoje biznise, te izvrsno organiziranim i sadržajnim.
Kroz projekt BACAR planirano je odražavanje još dva studijska putovanja, u Srbiju od 4.11. do 8.11.2018. godine za sektor kreativne industrije i u Italiju od 19.11. do 23.11.2018. godine za sekor lokalne hrane.
Od 15.10. do 19.10.2018. godine održano je studijsko putovanje u Istru i Sjevernu Italiju organizirano kroz projekt BACAR.
Putovanje je bilo zajedničko za sudionike iz sve tri države obuhvaćene projektom (Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine) i to prvenstveno za predstavnike sektora turizma. Također, na putovanju su sudjelovali i predstavnici druga dva sektora obuhvaćana projektom, lokalne hrane i kreativne industrije.
Ukupno 33 predstavnika su imala priliku posjetiti Poreč, Rovinj, Novigrad, Vodnjan, Buzet, Vrsar u Istri i regiju Frulli u Italiji, a gdje su nešto više čuli o Master planu razvoja turizma Istre od g. Denisa Ivoševića - direktor TZ Istra i razvoju IRTA-e (Istarske razvojne turističke agencije) od direktora Siniše Miljević.
Također, sudionici su se upoznali i s poslovanjem tvrtke “Maistra” kroz razgledavanje njihovih najpoznatijih hotela u Rovinju i s procesom rebrendiranja tvrtke „Amines“.
Program putovanja je bio ispunjen razgledavanjem različitih uspješnih ugostiteljsko-turističkih objekata, maslinika, pršutane, tradicionalne konobe, vinarije i destilerije gdje su sudionici čuli priče o nastanku i razvoju istih.
Svi sudionici su ocijenili putovanje jako korisnim, kako zbog prekograničnog umrežavanja, tako i prenošenja dobre prakse u svoje biznise, te izvrsno organiziranim i sadržajnim.
Kroz projekt BACAR planirano je odražavanje još dva studijska putovanja, u Srbiju od 4.11. do 8.11.2018. godine za sektor kreativne industrije i u Italiju od 19.11. do 23.11.2018. godine za sekor lokalne hrane.