PROJEKT BACAR - ODRŽANE RADIONICE NA TEMU „RAZVOJ POSLOVNOG MODELA“ I „LANAC VRIJEDNOSTI LOKALNE HRANE“ NA BUNI

08.11.2018.

Dana  29. i 30.10.2018. godine u Centru za podršku klasterima na Buni, su održane dvodnevne radionice na temu „Razvoj poslovnog modela“  i  „Lanac vrijednosti lokalne  hrane“, organizirane za sektor lokalne hrane i sektor turizma u sklopu projekta „Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost-umrežavanje u jadranskom regionu“- BACAR.


Radionice je organiziralo Ministarstvo gospodarstva HNŽ (MPHNK) i  Područna privredna Komora Trebinje (PPK Trebinje), a na radionicama su sudjelovali predstavnici oba sektora sa područja cijele Hercegovine, kako iz javnog tako i iz privatnog i nevladinog sektora. Radionice je otvorila Maja Šimić Škutor, ispred MPHNK i projekta BACAR, koja je prenijela iskustva s održanog studijskog putovanja u Istru i Sjevernu Italiju, te ponovno naglasila važnost povezivanja/udruživanja sektora turizama i lokalna hrana i nužnost  njihove suradnje sa sektorom kreativne industrije.


Fokus radionica prvog dana je bilo razvijanje poslovnih modela za klaster turizma, klaster lokalne hrane i Centar za podršku klasterima, dok je drugi dan bio usmjeren na umrežavanje ova dva sektora. Radionice su vodili eksperti iz navedena dva sektora, angažirani unutar projekta BACAR u BiH.
Sudionici su radionice ocijenili „izvrsno“ u svim aspektima.

PROJEKT BACAR - ODRŽANE RADIONICE NA TEMU „RAZVOJ POSLOVNOG MODELA“ I „LANAC VRIJEDNOSTI LOKALNE HRANE“ NA BUNI

08.11.2018.

Dana  29. i 30.10.2018. godine u Centru za podršku klasterima na Buni, su održane dvodnevne radionice na temu „Razvoj poslovnog modela“  i  „Lanac vrijednosti lokalne  hrane“, organizirane za sektor lokalne hrane i sektor turizma u sklopu projekta „Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost-umrežavanje u jadranskom regionu“- BACAR.


Radionice je organiziralo Ministarstvo gospodarstva HNŽ (MPHNK) i  Područna privredna Komora Trebinje (PPK Trebinje), a na radionicama su sudjelovali predstavnici oba sektora sa područja cijele Hercegovine, kako iz javnog tako i iz privatnog i nevladinog sektora. Radionice je otvorila Maja Šimić Škutor, ispred MPHNK i projekta BACAR, koja je prenijela iskustva s održanog studijskog putovanja u Istru i Sjevernu Italiju, te ponovno naglasila važnost povezivanja/udruživanja sektora turizama i lokalna hrana i nužnost  njihove suradnje sa sektorom kreativne industrije.


Fokus radionica prvog dana je bilo razvijanje poslovnih modela za klaster turizma, klaster lokalne hrane i Centar za podršku klasterima, dok je drugi dan bio usmjeren na umrežavanje ova dva sektora. Radionice su vodili eksperti iz navedena dva sektora, angažirani unutar projekta BACAR u BiH.
Sudionici su radionice ocijenili „izvrsno“ u svim aspektima.

INFO
Ministarstvo Privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona vrši upravne i druge stručne poslove koji se odnose na industriju i rudarstvo, geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina, korištenje prirodnih bogatstava, aktivnosti na provođenju postupaka dodijele koncesija iz oblasti rudarstva i izgradnje energetskih objekata organizaciju, unapređenje, izradu i praćenje provedbe istraživačkih projekata iz svoje mjerodavnosti, raspodjelu i distribuciju energenata…
Sva prava pridržana © 2024 | Ministarstvo privrede HNK-Ž